Juhlaralli 2002

27.7.2002

Viimeinkin päästiin nuorten SM kisoihin mukaan tälläkin kaudella. Ja jo oli aikakin, näissä kun on tota vauhtia ja tiukkaa kilpaa jonnin verran hirveesti. Kilpailuhan ajettiin tuolla kaukana jossain pohjoiskarjalassa. Noh, ensimmäiselle pätkälle mentäessä meitin pitikin AT-jonossa ajaa tiukasti tien reunaan, jotta ambulanssi mahtuu menemään! No mitä ihmettä! No Hännisen Juho oli rypönny siellä jo ja hänen kartturi Marko Sallinen oli hieman huonovointinen. No siinä ei sitten onneksi ollutkaan mitään pahempaa käynyt.

No päästiin sitten viimein ajamaan ja oli kyllä hienoa tietä ja, myönnettäköön, ajoin hieman riskillä josta johtuen eräässä loppupään oikeassa mentiin ojaan ja sitten kun noustiin sieltä sillä samalla vauhdilla, joka ei ollut vähäinen, niin takapyörä viänty sen verran että loppupätkä piti hissutella. No ei siinä enää pitkä matka maaliin ollutkaan, ja maalissa ilmeni että oltiin kolmanneksi nopeimpia, vain Nieminen ja Turunen olivat nopeammin tulleet. Tosin tässä täytyy muistaa että taisi aika moni vetomies jäädä aikaa vaille tuolla pätkällä. Heille annettin sitten myöhemmin jonkinlaiset ajat sinne.

Huollossa pojat tekivät sen minkä pystyivät sille vinolle takapyörälle ja kyllä se suorempaan tuli, ei enää jyristänyt koko autoa. No kakkoselle sitten lähdettiin oikeastaan tietämättä mitenkä se käyttäytyy mutta senhän saimme pian selville kun ajoimme jonkin matkaa. Oikealle kääntyvissä mutkissa perä meinasi lähteä alta, ja oikialle ajettavat mutkat ajettiinkin sitten aina useaan kertaan. Vasemmalle se meni ihan jees. Vettäkin sateli tällä pätkällä aina välillä ja lopunperin olimme kymmenenneksi nopeimpia täällä. Tässä vaiheessa yleiskilpailusijoitus oli sitten 5.

Kolmoselle lähdettiin ihan normaalein mielialoin, mutta mutta, huomiomerkki vasen tukkipinot ulkomutkassa koitui kohtaloksemme. Ajoin liian kovaa sinne, aivan liian kovaa, ja auto kaatui. Olisi jatkettu kyllä mutta syyläri siirtyi sen verran että propelli ei enää pyörinyt ja koneen lämmöt karkailivat. Pääsimme pätkältä pois ja sinne sitten keskeytimme.