VP-Service Ralli 2002

22.9.2002
Nyt on VP-Service-Ralli ajettu ja tulos oli valitettavasti sama vanha tuttu, kaato. Tällä kertaa ajoimme riskiä kaihtaen, jos ei tiedetty mihin tie menee niin otimme iisisti. Kyseisessä kohdassa vain myöhästyin jarrutuksessa hivenen ja sitten lähdettiin. Autossamme oli AKK Motorsportin kamera kyydissä ja kaatomme näytettiinkin Motor Forumissa. Kuten huomasitte automme vaihtoi väriä tähän kisaan, ja näyttää olevan yks ja sama jos vaihtaisi aina joka kisaan. Ensimmäinen erikoiskoe ajettiin kahteen kertaa, toisella kertaa ollen EK3. Sama tie oli viime vuoden ensimmäinen ja kolmas, tosin silloin ajettiin toisinpäin. Muistin jonkun verran tiestä viime vuodesta ja kenties se auttoikin sitten aivan kelvolliseen aikaan. Jäimme pohjat ajaneesta illalla Nuorten Suomenmestariksi 2002 julistetusta Marko Niemisestä vain 2,8s, ja olimme neljänsiä.

Toinen erikoiskoe ajettiin myös toistamiseen neljäntenä erikoiskokeena, ja tämän pätkän alku oli sama kuin viime vuonna, mutta sitten käännyttiin synkkään metsään jossain kohdin. Kuitenkin täällä pärjäsimme vielä paremmin. Ajoimme 3,4s pohjat Tomi Vileniukseen nähden. Tässä vaiheessa johdimmekin kisaa 2,6s erolla Pekka Turuseen, josta tuli illalla sitten SM Hopea mitalisti.

Kolmosen alussa oli pitkä tauko koska pätkällä suoritettiin joitain siivili väestöä koskevia kuljetuksia. Kun viimein pääsimme jatkamaan otin ajamisen liiankin rauhallisesti ja kaikki meni pieleen. Mutta sitten jonkun kilometrin jälkeen sain taas otteen ajamisesta. Tosin n. kaksi kilometriä ennen maalia kun tarkoituksenani oli laittaa vitos vaihde päälle niin minäpä tyrkkäsinkin kolmoselle. No sinne se sitten jäikin ja tulimme loppu pätkän sillä. Jäimme pohjista 10,6s ja tipuimme kokonaistilanteessa sijalle 5. Kilpailun johtoon siirtynyt Antti Nyman oli 3,1s päässä.

Neljäs erikoiskoe jouduttiin ajamaan myös kolmosvaihteella ja se oli turhauttavaa touhua. Jäimme 27s tällä pätkällä ja tipuimme yhdenneksitoista, 30s päähän ykköspaikasta. Huollossa taitavat mekaanikkomme korjasivat vian höyhenen kevyesti ja saimme kaikki vaihteet taas käyttöömme. Viidennellä pätkällä jatkoimme siitä mihin olimme jääneet ja olimme kolmanneksi nopeimpia, vain sekunnin Tomi Vileniusta hitaampina. Tämä nosti yleiskilpailusijoituksemme yhdeksänneksi. Ero kärkeen pysyi ennallaan.

Kuutospätkä tuli aivan mainiosti siihen saakka kunnes lähes täydestä vauhdista jarrutettaessa myöhästyin hieman ja tulimme hirvittävällä vauhdilla vasemmalle kääntyvälle nypylle kylki edellä ja aloimme kierimään. Siihen se jäi. Nyt edessä on pakostakin pitkä kilpailutauko kun ei ole autoa millä ajaa. Menee tammikuun puolelle ennen kuin seuraavaksi rallataan.