Lapuan liike ja muilutussakki

21.2.2004
tiiteli taateli tallallaa. No nii, ensimmäisellä erikoiskokeella meni ihan hyvin kunnes puol välin jälkeen ilmeni jälleen kytkimen luistamisominaisuuksia. Nämä jo pikkasen vähän söivät auton suorituskykyä, mutta seuraavalla erikoiskokeella estivät jo täysipainoisen suorituksen melko täysipainoisesti.

Huollossa saatiin vika kyllä korjatuksi, mutta huoltoaika ylitettiin 15 minuutilla, joka tarkoitti 2,5 minuutin aikasakkoa. Seuraavaksi kolmannelle erikoiskokeelle, jossa oli tarkoitus vain ajaa maaliin, varmoille pisteille. Vanha selkävamma alkoi kuitenkin vaikeuttamaan ajoa kolmannella erikoiskokeella, jonka vuoksi kuljettaja ei ollut aivan terävimmillään kun auto lipesi otteesta.

Tämän seurauksena vaunu syöksyi tien oheen, mutta tarmokkaiden nostajien rautaisella otteella auto saatiin 10 minuutissa takaisin tielle. Onnuimme erikoiskokeen maaliin, siirtymällä katsoimme vaurioita ja totesimme, että etupyörä oli siirtynyt taaksepäin. Kyseessä oli siis vamma, jota emme saaneet reitillä korjattua.

Erikoiskoe 4 ajettiin hätävilkut päällä varmistellen läpi. Huoltoon saavuttuamme alkoivat huoltomiehet tarmokkaasti parsia autoa jälleen tieliikennekuntoon. Mutta oli perin selvää, että työ veisi aikaa enemmän mitä meillä oli käytettävissä. Meillä oli valmiiksi jo täydet 15 minuuttia myöhiä ja se tarkoitti ettemme voineet ottaa yhtään enempää ja tämä johti keskeytykseen.

Nyt keräämme rojut kasaan ja matkaamme takaisin kotiin.

[Kisakuvia]