Ruskaretki Nokialle

20.9.2003
Käytiin sitten Nokialla rallaamassa ja heti kärkeen onnittelen Petri Kymäläistä Suomen Mestaruudesta ja Toni Klemets´iä hopeasta ja Rikua pronssista, vaikka kyllä siitä jo puhuttiin ja ei siinä paljon onnittelemista tuntunut olevan. Mutta ei mopolla mahdottomiin hei.

Lähdettiin kisaan liikkeelle sillä mielellä että jos vaikka ajaisi ehkä sijoille 5-8, ja ykkösen jälkeen se siltä jo vaikuttikin. Kun siis laski luonnollisen poistuman eikä laskenut itseään siihen..

Kakkosen alussa oli niin nätti at-henkilö että livettiin antamaan kortti liian aikaisella minuuttilla ja kisa kapsahti siihen. Tosin osin tapaus ehkä johtui myös meidän "rennon rempseätä" otteesta päivän tapahtumiin ja osin kyseisen pätkän alkupään hässäkästä kun aikoja arvottiin sille ja edelliselle ek:lle. Mutta sitähän se on, laiffia juu.

Itse kakkos-ek oli yksi kauheimmista urallani ajamista jos ei lasketa omia möhläyspätkiä mukaan. Heti alussa oli varoitus päällä ja Timo Laakson autohan se siellä, ei sen kummemmin nähnyt mitä sille oli käynyt mutta ainankin seuraavan huollon at-jonossa puhuttiin korinvaihdosta ja kaarien katkeamisesta. Tiiä sitte harmitti kuitenkin. Hieman myöhemmin Timon jälkeen oli taas varoitus, perkule! Siellä oli Rami Räikkösen ajokki. Tiiminsisäinen voittajavetoni kärsi pahan takaiskun! No vielä pahemman takaiskun se kärsi vähän sen jälkeen kun taas tuli varoitus, silloin ajattelin jo että nyt on liian todennäköistä että kyseessä on "serkkupoika", ja niinhän se olikin. Silloin kyllä vilutti, tai siis niin. Kolmannella ek:lla oli jonkun verran asfalttia ja me siinä renkaita säästeltiin ja jo heti alkuun nähtiin taas ankea näky, Turusen Pekan Clio oli tien varressa. Tietysti oma sijoitus siinä nousee mutta ei sekään silti kivalta tuntunut. Muuten pätkä mentiin taas todella hissutellen ja jo tällä pätkällä alettiin katkera perääntymis taistelu.

Nelosella ajettiin alku vahingossa vauhdilla ja taas välissä todella varoen, lopussa taas hieman kiristäen, tuloksena kisan vertailukelpoisin aikamme. Vain 5,2s Pinomäen pohjiin 13,71:llä kilometrillä. Ajattelimme että se on liian kovaa. Ja sitähän se eittämättä olikin.

Viitosella, kisan pisimmällä pätkällä 18 ja puoli km, kokeiltiin uutta vallankumouksellista menetelmää, edettiin keula edellä ja sehän vaikutti mainiolta ensimmäisellä tienosuudella, tosin tien luonne toki muuttuili ja siten edellytykset tämän strategian menestykselliseen toteuttamiseen nykyaikaisessa pimeässä rallissa ehtyivät ja päädyimme lopulta hieman hiipumaan kun lopussa olisi pitänyt ottaa riskejä. Ja ne ovat niitä joita me emme harrasta.

Kutosen alku oli todella pientä tietä jonka ajamisessa suurin motivaatio tuntui olevan taivaalla heiluvan vesitaso-lentskarin näkeminen. Kun sitten viimein päästiin isommalle tielle niin siellä meinasi taas päästä alkuihminen valloilleen ja teki mieli kokeilla vähän joka paikkaan isolla vaihteella. Lopulta sitten ihan mukavasti maaliin.

Seiska olikin jo ihan tuota viimeinen pätkä hei. Ja siellä olisi tarvinnut jo kypäräänkin lipan kun aurinko oli jo melkoisen matalalla ja pöly vaivasi aika turkasen pahasti!

Jäimme vielä maalissa odottamaan Keskisen poikaa kun hän tuntui määräävän sillä erää Sepän Rikun mitalin värin ja tuota niinhän siinä kävi että edelle meni ja Rikulle ja Paseniuksen Jukalle siitä pronssi. Siis ainankin tällä tietoa se oli niin. Paikalla oli myös Riku Sepän fanibussi, siis aivan totta, Riku on vallan suosittu kuljettaja kotikonnuillamme ja siellä oli mukava morjenstella muutamalle tutulle naamalle, ja niitten käsille.

Maalissa sitten todettiin että oltiin kahdensiatoista! Mutta ajettiinpa ainankin maaliin ja olihan siinä se minuuttikin, jota ilman olisimme olleet yhdeksänsiä. Tosin uskon että ilman sitä olisimme ajaneet vitosen ja kutosen kovempaa jolloin olisimme voineet olla hyvinkin seitsemänsiä, tai ylempänä, tai metsässä.

Kaikenkaikkiaan aika monisyinen päivä ja tätä kirjoittaessa ei ole vielä Tenabiin ilmaantunut Riihimäen SM:n lähtäriä, johon toki olisi mukava mennä ajamaan ja treenaamaan viimeinkin nuottia.

Aika velikultia.

[ Kisakuvia] [Tulokset]