SM Peurunkaralli 2005

13.3.2005


No niin, morjes vaan, terve vaan. Taaskos sitä tavataan. Peurunkaralli, Laukaan pitäjässä. Eikä siinä mitään.

EK1
Senkun mennään 1. stagelle. Ihan eleettömästi meni, jonkun kerran hieman pehmeälle ja jonkun ei. Jotenkin pätkän maalissa oli hirviän huono olo, kurkkua kutkutti ja hapensaanti oli hieman kortilla, jotenkin vaan kehno olo, perskuta. Sikäli tukalaa oli ajaa muutenkin pätkän loppuosuus. Kuitenkin aattelin että ei se ois voinu alotus paljoa paremmin kuitenkaan mennä, että ihan jees. Joskin tiettyä varovaisuutta oli, etenkin jarrutuksissa.

EK2
Eihän siinä sen kummempia. Tänne vaan ja pitkä jonotus ennen kun pätkälle päästiin ja kun päästiin niin ihan hyvin alkoi ja jossain vaiheessa sitten sattui Tuomolta erhe ja oli ihan siinä ja tässä että poistuakko vaiko ei? No siinä sitten vaan ve´ettiin ja kyllä se siitä sitten. Tosin samaa saatiin myöhemminkin kokea. Ja eikä siinä mitään, itsekkin sitten lopun pätkää kuuntelin ja en kuunnellut. Yllättävän vähän jäätiin.

EK3
Aivan pätkän maalisuoralla kaasupoljin, noh, tottakai juuttui pohjaan kahdesti ja siinä menetettiin sitä pois sieltä pohjasta potkien toki kymmenyksiä. Kun olisi pitänyt pystyä vaihtamaan isompaa vaihdetta päälle.(kyseisen kaasun hirttämisen ensiesiintyminen muuten oli edellisen pätkän maalissa) Ja maaliin tultuamme en uskaltanut heti kehua Tuomolle että nyt meni hyvin koska tällä autolla ajaessa ei voi näemmä tietää tuliko hyvä aika vai ei. Joskus kun oikein yrittää ja tuntuu että on menty niin jäädäänkin useita sekunteja! Ja kun taas mitä hiljempaa ajaa sen parempia aikoja tulee.

Jälkikäteen asioita ja niiden tilaa tarkastellessa ilmenee että tässä vaiheessa olimme Laaksosen Juhaa vain 0,4s perässä. Että mikäpäs tässä.

EK4
Aivan samoin lähdin ajamaan kuin edellisellä pätkällä. Ja lähes samoinhan se taisi edetäkkin kunnes 1110metriä ennen maalia meni muuan oikea nopea leveäksi ja osuttiin kiveen ja vasen takarengas kerrassaan tyhjeni! Eikä se edes pyörinyt se rengas kun vanne viäntyi sen verran että otti kaapimeen kiinni. Että sikäli jees ettei enempää jääty täällä kuin 5,3s Laaksoselle. Mutkaan sisään kääntäessäni ajattelin jo että jes, täähän menee kivasti.. Ja eikös mitä! Meni pieleen niin jot pois alta!

EK5
Lähdin vetämään ehjää pätkää mutta ajo meni sekaisin jo ennen kuin saatiin edes muuan teknisissä vaikeuksissa oleva kilpakumppani kiinni ja jo ennen kuin kaasupoljin juuttui taas pohjaan kiinni. Ja näissä urien vallitsemissa olosuhteissa edellä menevän lumipöly jo aiheutti sikäli pahaa visuaalista haittaa että ei voinut edes täysillä ajaa niitä kiinni. Kun ei siis tiennyt että missä kunnossa tienpinta oli. Jos olisi painanut sokkona olisi kansanvaunu saattanut syöksyä tien oheen! Joskin kyseinen tapaus kyllä päästi hienosti ohi kun vaan päästiin tarpeeksi lähelle. Ei siinä mitään. Ja kyllähän me hävittiin tää ralli jo nelosella, ellei ennen sitäkin.

EK6
Jos tämä vaan selvitettäisiin niin kaitpa oltaisiin toisia kisassa. Ja niinhän siinä kävikin. Tosin yritin kyllä tosissani ajaa kovaa ja vaikka sillä mitään merkitystä olisi ollutkaan niin silti se meni taas siihen että kanssakilpailija piti ohittaa. Jälleen samat kuviot, lumipöly esti näkemästä maantien pinnassa olevia routaheittoja ja uria ja kaikenmaailman kiviä ja reikiä. Kaitpa aikamme olisi ollut parempi ilman ohitettavaa. Mutta ei se olisi mitään muuttanut kuitenkaan. Täälläkin kerran (vaiko kahdesti?) juuttui kaasupoljin pohjaan kiinni. Se hieman tavallaan häiritsee ajoa kun sitä voi odottaa tapahtuvan mutta hyvinhän tämä meni.

Ihan jeeshän tää meni, ollaan pisteissä kolmantena tosin jo 13pist. Laaksosen takana. Siinä välissähän on tietysti Jorma Laakso 5pist meitä eellä. Nyt on edessä kevättauko ja ihmetellään muuten vaan tätä maailmanmenoa.

Urat oli kyllä mun makuun liian kamalat.


2005 RALLITROPHY (1400-TROPHY, RYHMÄ N)

Tulokset Pisteet
1. Juha Laaksonen1.04.30,0 1. Juha Laaksonen30 p
2. Jussi Vilenius+0.19,4 2. Jorma Laakso22 p
3. Jorma Laakso+0.56,8 3. Jussi Vilenius17 p
4. Sami Korvola+1.44,1 4. Kari Hytönen15 p
5. Esko Sarjula+4.44,9 5. Sami Korvola14 p
6. Kari Hytönen+4.59,4 6. Ville Keskinen12 p
7. Ville Keskinen+17.36,7 7. Esko Sarjula6 p