SM Valvoline Ralli 8.-10.10.2004

12.10.2004

Niin kuin hyvin tiedetään, on Rallin SM-Sarja päättynyt tältä kaudelta. Onnittelut kaikille niille joille sellaisia on aihetta toivotella. Me sitten lopulta jäimme pisteissä kuudenneksi, olisiko sitten ylemmäs ollut asiaakaan meidän vaihtelevilla esityksillä. Eipä juuri.

Viimeinen kisa oli taas malliesimerkki meidän huonoista kisoista. Seuraavassa siitä jotain.

EK1 Ajatuksissa oli mahdollisesti aloittaa offensiivi heti. Pitoa vain ei löytynyt ja jarrutasapaino oli jälleen ihan mitä sattuu. tekipä mitä vaan niin perä pyrki aina sivulle. Kerran sitten jarrutinkin yhden oikeanpeltohitaan suoraksi ja siten offensiivi olikin vaihtunut defensiiviin ja varovaisemmin maaliin.

EK2 Noooh, täällä sitten yritin tarkemmin ja silti ehkäpä kovaa. Ja pieleen meni taas. Se asfalttisiltavasen meni komiasti pitkäksi ja jonkun matkaa myöhemmin kaadettiinkin. Mutta siinä ei mennyt kuin varmaan joku 45s hukkaan. Syynä oli jarrut ja joku omituinen liukkaus ja sitten ehkä myös oma into, ihmeellisesti se kuitenkin meni. Autosta hävisivät molemmat sivupeilit ja takaluukunlasi meni säpäleiksi. Muuten ei autoon tullut kuin joitakin ruttuja sinne sun tänne ja aavistuksen saattoi pyöränkulmat sekaantua. Mutta että kuitenkin, jatkaa pystyi.

EK3 Oli tälläinen pyöritysjuttu varuskunta-alueella Riihimäellä ja siellä sitten kumia polteltiin vaan.
EK4 Oli tälläinen sama pätkä kuin äsken ja samat puuhat.

EK5 Huollossa sitten laitettiin parempia renkaita alle ja kelmua takalasiin. Tästä pätkästä ei ole mitään kerrottavaa. Mitään ei tapahtunut, lähdöstä maaliin vain ajelin Tuomon ohjeiden mukaan.

EK6 Eikä täälläkään mitään ennenkuin viimeisen kerran viidennelle vaihteelle vaihtaessani, sitäpä kun ei tietenkään ollut. Ja sitten maali-AT:lle auto jumi´utui kerraassaan paikalleen, no johan nyt oli merkillistä! Siellä kuin jäikin joku iso vaihde sitten päälle (vaikka sitte se vitonen) ja ei liiku, ei sitten ei niin liiku niin millään sitten. Aikamme siinä soitellessa ja kaikenlaista touhuttuamme saimme sen liikkeelle ja siirtymällä se alkoikin toimia, joskin kovaa ääntä vaihdelaatikosta kuuluen.

EK7 Myöhästyimme siirtymällä aikaa vieneiden ongelmien johdosta pätkän lähdöstä 13minuuttia. Sitten ajelimme pätkän läpi hätävilkut päällä ja aina tiukoissa mutkissa yrittäen katsoa taakse (koska peilejähän meillä ei ollut) jottei oltaisi takaa tulevain jaloissa.

EK8 Ajelimme pätkän läpi hätävilkut päällä.

Ja ei enempää. Huoltoon saapuessamme todettiin vaihdelaatikko jo aivan murentuneena, turha oli yrittää enää mitään. Nyt sitten autoa korjaamaan ja sitten sen jälkeen ihmettelemään jos joku haluaisi sen ostaa ja jos niin käy niin Trophy tässä on kyllä mielessä. Kilpailuiden kun tulee olla jatkossakin ennakkotutustuttavia.

Aika velikultia.


[ KISAKUVIA ]