SM Uusikaupunkiralli

12.9.2004
Kilpailu kaukana tuolla jossakin länsirannikolla. Niinnoo, mitäpäs muuta, siellä kiersimme kiviä ja puita. Lopputulos oli hieno 3. sija luokassa, jo toistamiseen tässä viime aikoina. Joka oli kivaa!

Ennen kisaa:

Nuotitus, no, kaikki pätkät tuli käytyä mutta vähän olin kyllä pettynyt, itseeni! Matkat tuntuivat olevan poskellaan ja jotain jäi vähän sekavaksi. Kuitenkin hyvillä mielin sikäli että tiesin meidän ajokilla olevan ominaisuudet Tuomiston vastaavan lyömiseen ja SM-pisteet on nyt niiiin arvokkaita kun ei niitä juurikaan vielä ole että on vain pakko ajaa maaliin.

No kisassa sitten:

Ykköselle lähdettiin kehnoin renkain, ja auto juuri jarruremontista tulleena. Jarrutasapaino oli aika pielessä, yritin sitä säätää, ei tuntunut muuttuvan miksikään, noh, kyllä se sitten pätkän jälkeen onnistui kun vain julkeasti käänsi ruuvia tarpeeksi. Kuitenkin, jarrut olivat siis takapainoiset, ja renkaat aikamoiset hiippailijat, no arvaahan tuon, spinnihän siitä seuraa. Mutta millanen spinni, no sellanen jonka jälkeen kiroaa itseään, pitikö varmat pisteet taas riskeerata!

Yleensä nimittäin tiedän autossa istuessani aina heti että meneekö nurin vai onko vain ohimenevää huumaa, mutta nyt luulin oikeasti että menee ja syvälle. Mutta ei se sitte jostain syystä.

Ja pätkän maalissa selvisi että Karppinen on keskeyttänyt. Ei tullut sitten vieläkään kilvanajoa meille eteen.

Kakkonen olikin 3,8km tai jotain pitkä teollisuusalue pyöritys. Nyt meillä oli jo paremmin olosuhteisiin sopivat renkaat. Yritin ajaa sen kummemmin hölmöilemättä ja törmäilemättä. Aika oli aika hyvä, mutta harmi kun varmaan viimeisen 1-2km jouduimme ajamaan kehnosti toimivalla moottorilla. Taisi nimittäin pitkissä asfaltti mutkissa ja valtavissa G-voima keskittymissä imaista tankista tyhjää.

Nooo, sitten oli huolto ja miä päätin että nyt ne uuet miseliinit alle! Lähdimme siis pätkille 3-4 tekemään hieman rengastestiä. Ja testi onnistui hienosti, niillä on kuulkaa hieno vetää kun auto tottelee vaikkei mitään käskisikään.

Ja eipä siinä oikeastaan ole mitään muuta. Nelosella Saari vielä keskeytti, kuulemani mukaan vähän liiankin hurjasti. Ja siinä sitä sitten oltiin kolmansia. Nyt jos Valvolinessa Hyvinkäällä Me Voitamme ja Tuomisto keskeyttää Voitamme Me SM-Pronssia. Eli aikas epätodennäköistä.


[ Kisakuvia ] | [ Tulokset ]