Valvoline SM-Ralli

7.12.2003
Kausi 2003, mitä jäi mieleen? Noh, se että vuosi oli jälleen kerran surkea. Kyllä tästä vuodesta opin niin paljon että ei sitä sikäli voi turhaksi sanoa, vaikka tulosten valossa mieli tekisi.

Mitä ensi kauteen tulee niin ohjelmassa on täysi kausi Yleisen SM-Sarjaa, pienessä a-ryhmässä tuolla meidän omalla Astralla. Jarrut ainankin vaihdetaan parempiin ja konetta varmaan sitten viritetään!

Valvolineen tuli tosiaan osallistuttua ja kisa eteni yli virallisten tavoitteiden joskin tottakai itse toivoin ja uskoin että kyytiä olisi. Tarkoitus oli ajaa varmasti mutta ei silti himmailla turhia, se toimikin hyvin kunnes kasilla oli yksi oikea eri- tai eri jossa oli hirmu haudat ja pohja kopsahti siihen keskivalliin ja öljypohja halkki. Tien vieren heinät taisivat kasvaa niin korkeina ettei mutkaan nähnyt tai sitten oli pimeää! Niin kuin olikin.

Ensimmäisen pätkän alussa hirvitti hieman kun ei aiemmin oltu ajettu tuntemattomalla tiellä nuotista, vain harjoituspätkillä jotka osaa nuotittaa vaikka kotona. Onneksi alussa oli pitkiä matkoja, 150 ja 250 tai jotain ja helppoja mutkia, eri+:ssia ja täys-:ksia. Aloin ymmärtämään pikkuhiljaa mitä Pasi oikein milläkin tarkoitti. Ja tietyt paikat menivät jo niin esimerkillisesti ettei ole tosikaan. Eikä olekkaan.

Pätkän maalissa olin vallan tohkeissani. Olin oivaltanut jotain, olin löytänyt uuden lajin saman lajin sisältä.

Kakkosella sama meno jatkui, varmasti mutta turhia himmailematta. Kolmonen meni samaan putkeen ja aloin saamaan jo hieman rutiinia nuotin kuunteluun.

Ensimmäisillä kolmella pätkällä oltiin koko SM autoista ensin 60., sitten 62., ja kolmosella 61. Kiitettävän tasaisesti.

Nyt mulla ei tässä ole välttämättä aivan tarkkoja tietoja kun määrätyt tärkeät kilpailudokumentit eivät ole ulottuvillani tätä kirjoitettaessa ja kun kisastakin on jo mennyt pari kuunkiertoa. Mutta uskoisin että tuossa vaiheessa tultiin huoltoon. Laitettiin pehmeämmät eturenkaat alle. Se oli virhe. Pirellin pinta taittui alle ja Astra aliohjautui pahoin.

Neljäs erikoiskoe, Koukunmaa, tuttu jo Sparco Rallista 2001. Tosin eihän siitä paljoa muistanut mutta eipä ole niin väliksikään kun nyt oli nuotit! Tosin kun ne itse tein niin niistä tuli aika huonot tälle pätkälle. Ilmeisen vaikea tie. Pasi tippui pariinkin kertaan nuotilta tällä pätkällä ja siinä sitten ajelin muina miehinä. Sen jälkeenkin kun Pasi pääsi takaisin niin oli tiettyä epävarmuutta ratin takana ja lopulta sitten maaliin ensimmäisen takaiskun nuottikisassa saaneena!

Sitten Puujaa, pätkä jolla on se telkkaristakin tuttu asfalttisilta vasuri niin siinä justiin me spinnattiin, ja osin oli nuottikin siitä eteenpäin huonoa, johtuen toki minusta itsestäni. Oikeastaan se oli sellanen puoli-spinni, keula osotti kohti sisämutkan muuria ja kakkosella siitä pääsi vielä jatkamaankin mutta mutta. Pätkän alkupuolella huomasin vasta todenteolla ettei eturenkaissa ollut pitoa suurissa mutkissa, ja loppupuolella meinattiin ajaa sen johdosta tien oheenkin. Meni ihan jotenkuten. Niin ja nämä kaksi edellistä jo ajettiin siis lisävalojen kanssa.

Sitten taas huoltoon oikein tauon merkeissä, taisin syödä vähän jotain huollossa juu. Vaihdettiin taas kovemmat Pirellit eteen, joka oli niin oikea valinta.

Sitten ek6:selle, Toijala, tämä oli sama kuin ek2 aiemmin päivällä, mutta nyt siis pimeässä. Hienoa menoa oli ei siinä mitään, ihan hyvä aika ja kaikkea. Tosin 5,5s hitaampi kuin päivällä! Saakeli.

Sen jälkeen Hyväneula, joka ajettiin aiemmin jo kolmosena, ja sielläkin ihan siinä ja tässä aika ja päivän ajasta jäätiin tollasta kymmentä sekuntia.

Ja viimeisimpänä mutta ei suinkaan vähäisimpänä Koukunmaa illan päätteeksi, ja valitettavasti myös kisan päätteeksi. Meni ihan mukavasti, eikä nuottiemmekaan kanssa ollut tällä kierroksella pahoja ongelmia. Tosiaan puolenvälin paikkeilla tuli raju pohjakosketus ja sittenpä pätkän maalissa öljy jo haisikin ja huollossa tehtiin kovasti töitä. Printsportilta löytyi heti öljypohja mutta kun ei sitä nyt kerennyt vaihtaa johtuen siitä että se oli hankalaa. Jos olisi tiennyt miksi se ei onnistu olisi se onnistunut siinä ajassa ilman muuta. Itse pätkällä esitin välillä hyvinkin raivokkaita otteita, sillä lailla on mukava.